Achtergelaten teefje met drie pups aan de kant van de weg

26.04.2024
chien chiots hond puppy ADT

Op 25 april rukte ADT - Animal Disaster Team - 's ochtends uit om zich te ontfermen over een hond en haar drie pups, die waren achtergelaten voor de ingang van een dierenartsenpraktijk op slechts twee meter van een grote baan. 

Ons team kwam al snel ter plaatse om het teefje en haar pups, die doodsbang en gedesoriënteerd waren, uit de nood te redden. Doordat ze zich zo dicht bij een grote weg bevonden, was het gevaar op een ongeluk groot en moest er snel gehandeld worden: elke minuut was van levensbelang. 

Gelukkig kon de kleine familie snel in veiligheid worden gebracht. De moeder, die Maya heet, en haar pups werden meteen opgevangen door de dierenarts en later overgebracht naar een liefdevol opvangcentrum, waar ze nu kunnen herstellen van deze traumatische ervaring en de liefde en zorg krijgen, die ze verdienen. 

De moedige moeder Maya is een geweldige hond. We hopen dat haar verhaal mensen twee keer zal doen nadenken vooraleer ze hun dieren achterlaten. Het team van ADT krijgt spijtig genoeg wel vaker te maken met hartverscheurende gevallen van dierenmishandeling en -verwaarlozing. Maar verhalen als deze vormen een lichtpuntje in de duisternis en herinneren ons aan het belang van menselijkheid, medeleven en actie.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB