ADT-vrijwilligers krijgen opleiding voor redding in open water en bij overstromingen

26.08.2024
floods

Bij ADT vinden we het cruciaal dat onze vrijwilligers continu worden bijgeschoold om effectief en veilig te kunnen handelen in noodsituaties. Daarom hebben verschillende teamleden onlangs een intensieve training gevolgd voor reddingsacties op het water en tijdens overstromingen. 

Dankzij deze opleiding zijn onze vrijwilligers nu uitgerust met de onmisbare vaardigheden om veilig te werk te gaan tijdens reddingsacties op het water en bij overstromingen. Dankzij de combinatie van theorie en praktijk zijn onze teams nu nog beter voorbereid op de uitdagingen die deze noodsituaties met zich meebrengen.

Onze vrijwilligers hebben reddingstechnieken geleerd die speciaal zijn afgestemd op extreme omstandigheden. Deze methoden stellen hen in staat om snel en nauwkeurig te reageren, ook op en in het water. Ze hebben essentiële kennis opgedaan om reddingsoperaties veilig uit te voeren en tegelijkertijd de risico's voor zichzelf en voor dieren in nood te beperken.

Het uitrukken tijdens overstromingen was een ander belangrijk onderdeel van deze training. Ons team leerde om de specifieke risico's van overstromingen in te schatten en effectieve reddingstechnieken te ontwikkelen. Deze vaardigheden zijn van groot belang om tijdens dergelijke risicovolle reddingsoperaties niet enkel de veiligheid van de redders en omstaanders te verzekeren, maar ook om ervoor te kunnen zorgen dat de dieren geen onnodige risico's moeten lopen. 

Naast hun opleiding in reddingstechnieken op stromend water en bij overstromingen, hebben onze vrijwilligers ook hun vaardigheden in reanimatie en eerste hulp ook verder kunnen ontwikkelen. Deze training stelde hen in staat hun vaardigheden in levensreddende hulp te versterken, zodat ze snel en doeltreffend kunnen ingrijpen en de overlevingskansen vergroten tot de professionele hulp arriveert.

De ADT-vrijwilligers benadrukken met deze training opnieuw hun inzet voor de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap. Door voortdurend bij te scholen, zorgen ze ervoor dat ze altijd klaar zijn om effectief op te treden bij natuurrampen en andere noodsituaties.

pers@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB