Het Animal Disaster Team redt een kalf van de verdrinkingsdood in Hennuyères

04.01.2024
veau kalf rescue water

Gisterenavond werd het Animal Disaster Team (ADT) opgeroepen voor een dringende reddingsoperatie. Het ging om een kritieke situatie: een kalf was vast komen de zitten op de spoorweg en vlak bij een beek in Hennuyères. We kwamen bliksemsnel in actie om het dier uit de nood te helpen. 

Eens ter plaatse merkte ons team het kalf op in de buurt van een spoorwegbrug langs de beek. Er werd geprobeerd om het kalf met netten te omsingelen om het zo makkelijker te kunnen weghalen. Het doodsbange kalf deinsde echter achteruit en rende het water in. Doordat de oevers erg drassig waren, raakte het dier vervolgens niet meer uit de beek en moest de reddingsoperatie snel worden bijgestuurd.

Het kalf was aan het einde van zijn krachten en dreigde te verdrinken. Onze reddingswerkers grepen meteen in en gingen de beek in om de kop van het dier boven water te houden. Na een spannende en intense reddingsoperatie slaagde het ADT-team erin om het dier te bevrijden en veilig naar het reddingsvoertuig te brengen. 

We willen Help Animals danken voor noodopvang van het dier. Hun snelle en efficiënte reactie was essentieel om ervoor te zorgen dat het kalf na deze hachelijke operatie kan worden verzorgd en op adem kan komen. 

Deze reddingsoperatie benadrukt het cruciale belang van de snelheid en vastberadenheid van de ADT-teams in noodsituaties. Dankzij de heldhaftige inzet van onze redders heeft het kalf heeft nu een kans op een gelukkig leven. We blijven ons vastberaden inzetten om dieren in nood te beschermen en te redden, zelfs in de meest precaire situaties.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB