Opleiding redding op hoogte

31.07.2024
grimp

In de afgelopen twee weken hebben onze vrijwilligers zich ondergedompeld in een intensieve opleiding voor reddingsoperaties op hoogte. Deze opleiding was redelijk zwaar op fysiek vlak, maar was essentieel om onze teamleden te leren hoe ze zelfstandig en veilig omgaan bij de redding van dieren op hoogtes. Zo kan ons team nog efficiënter optreden om in complexe noodsituaties dieren te redden en autoriteiten te ondersteunen waar nodig. 

Soms bevinden dieren in nood zich op erg moeilijk bereikbare plekken, zoals in bomen, op kliffen of in/op hoge gebouwen. Dankzij de vaardigheden, die we tijdens deze opleiding hebben opgedaan, kunnen we voortaan snel en effectief optreden in dergelijke situaties. 

  1. Snelle interventies 🚑
    Met hun nieuwe expertise kunnen onze vrijwilligers nu ook dieren redden op moeilijk toegankelijke plaatsen. Bij het redden van dierenlevens is een snelle interventie vaak van groot belang. 
     
  2. Meer veiligheid 🛡️
    Tijdens de opleiding leerden onze vrijwilligers hoe reddingen op hoogte veilig moeten verlopen, zowel voor de dieren als voor de reddingswerkers zelf. Veiligheid staat steeds voorop. Vanaf nu is elke vrijwilliger uitgerust om professioneel om te gaan met dergelijke risicosituaties.
     
  3. Efficiëntie technieken ⚙️
    Geavanceerde technieken maken het mogelijk om efficiënter te werk te gaan bij reddingen op hoogte. Door de optimalisatie van de gebruikte methoden en hulpmiddelen zullen we meer dierenlevens kunnen redden. 
     
  4. Versterkte samenwerking 🤝
    Onze vrijwilligers zijn nu nog beter in staat om nauw samen te werken met de lokale autoriteiten. Dit zal in de toekomst zorgen voor een betere coördinatie van reddingsoperaties, vooral in de meest complexe scenario's.

We zijn onze vrijwilligers erg dankbaar voor hun toewijding en inzet! Hun opleiding is een enorme meerwaarde in onze missie om dieren in nood te beschermen. Dankzij hun expertise zijn we beter dan ooit voorbereid op de uitdagingen van reddingen op hoogte.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB