Opleidingsdag boerderijdieren voor onze vrijwilligers

31.07.2024
ferme

Onlangs kregen enkele van onze vrijwilligers de gelegenheid om deel te nemen aan een uitgebreide opleiding over boerderijdieren. Een dergelijke opleiding ins van groot belang om beter te kunnen omgaan met noodsituaties waarbij landbouwdieren zijn betrokken. Het doel van de opleiding was om onze vrijwilligers te voorzien van de vaardigheden die ze nodig hebben om hun interventies op efficiënte en veilige wijze uit te voeren. 

Tijdens deze opleiding kregen de vrijwilligers de kans om kennis te vergaren over verschillende aspecten. Zo kwamen de anatomie en het gedrag van verschillende diersoorten uitgebreid aan bod. Een goed inzicht in de specifieke behoeften van elk dier is van groot belang voor de succesvolle afloop van onze interventies. 

Eén van de belangrijkste aspecten van deze opleiding was het leren van veilige omgangstechnieken. De lesgevers demonstreerden hoe er effectief en met vertrouwen kan worden omgegaan met dieren in nood, zonder dat vrijwilligers, omstaanders of de dieren zelf hierbij gevaar lopen. Een correcte omgangstechniek an verwondingen voorkomen en stress verminderen. 

Eén van de hoogtepunten van deze opleidingsdag was het atelier waarin werd uitgelegd hoe men met behulp van beschikbare materialen geïmproviseerde halsters en teugels kan maken. Deze kennis zal hen zeker en vas van pas komen bij de redding en het transport van dieren in nood. 

We willen onze partner Help Animals bedanken voor hun warme ontvangst en ondersteuning tijdens deze opleidingsdag. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB