Redding van 7 in een gebouw opgesloten katten

12.12.2023
chat cat ADT kat Animal disaster team

Het team van ADT kwam onlangs in actie voor de redding van meerdere katten in Molenbeek. De dieren, die in een erg slechte toestand verkeerden, leefden in erbarmelijke omstandigheden in een pakhuis, dat weldra gesloopt zou worden. Sommige van de aan hun lot overgelaten katten hadden verwondingen en/of parasieten. Dankzij een doeltreffende en goed gecoördineerde reddingsactie, kon ADT deze kwetsbare katten in veiligheid brengen. 

Voor de interventie kon ADT een speciaal uitgerust voertuig inzetten, dat over 30 kooien voor kleinere dieren beschikt. Het team kon de zeven katten dus op een veilige manier overbrengen naar gespecialiseerde partners binnen de dierenbescherming, namelijk Help Animals en Cat à Cat

Eenmaal aangekomen in de opvang, ontvingen de katten alle nodige verzorging en aandacht. Onze partners zorgden ervoor dat de dieren gesteriliseerd, ontwormd en tegen vlooien behandeld werden. Deze ingrepen waren essentieel voor hun welzijn en zorgden ervoor dat ze de rest van hun leven in optimale gezondheid kunnen doorbrengen.

 

Naadloze samenwerking met Help Animals en Cat à Cat

Het succes van deze reddingsoperatie is mede te danken aan de nauwe samenwerking tussen het ADT, Help Animals en Cat à Cat. Dit vlotte teamwork zorgde ervoor dat de hele operatie, van de evacuatie tot de medische zorg na sterilisatie, naadloos verliep en dat de geredde dieren de best mogelijke zorg ontvingen. 

De redding van de zeven Molenbeekse katten onderstreept het cruciale belang van snelle en goed gecoördineerde reddingsacties, waarbij het welzijn van de dieren centraal staat. Daarnaast toont deze interventie van het ADT, in samenwerking met Help Animals en Cat à Cat, nog maar eens de extreme toewijding van deze dierenbeschermingsorganisaties en hun vrijwilligers. Samen konden we deze onfortuinlijke katten een tweede kans geven. 

pers@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB