Redding van drie achtergelaten pups op een boerderij

03.06.2024
chiots

Het Animal Disaster Team (ADT) werd onlangs opgeroepen door de SRPA van Luik om drie pups te redden, die bij een boerderij werden achtergelaten. De hondjes bevonden zich in een gevaarlijke situatie: net naast de boerderij bevond er zich een drukke weg en door de vele mogelijke uitgangen was de reddingsoperatie niet zonder gevaar. 

Ons team, dat steeds goed uitgerust is en voorbereid op alle mogelijke scenario's, zette bij aankomst veiligheidsnetten op om het terrein af te sluiten, zodat de pups niet in de richting van de weg zouden kunnen vluchten. Mits veel geduld en een grote vastberadenheid lukte het ons uiteindelijk om de drie honden te vangen. 

We brachten de pups over naar de SRPA van Luik, waar ze met open armen werden ontvangen en nu alle nodige zorg en liefde krijgen. Hoewel ze bij aankomst erg mager waren en vol parasieten zaten, kregen we intussen geruststellend nieuws: hun gezondheidstoestand gaat er elke dag op vooruit.

 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB