Redding van een grote Canadese gans die was komen vast te zitten in visdraad

11.07.2024
oie

Onlangs werd het ADT-team opgeroepen voor een reddingsactie in Antoing. Een grote Canadese gans was er verstrikt geraakt in visdraad en had dringend onze hulp nodig. 

Toen we ter plaatse aankwamen, beseften we meteen hoe dringend de situatie was. De visdraad zat zich helemaal rond de poten van de arme vogel gedraaid, met ernstige verwondingen als gevolg.  

Ons team ging snel maar precies te werk om het dier zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen. De Canadese gans werd gevangen, waarna we de draad zorgvuldig verwijderden. Dit vergde niet enkel veel geduld, maar was ook een erg precieze opdracht omdat we moesten voorkomen dat het dier nog erger verwond zou raken. Van zodra we de draad hadden verwijderd, werd de gans meteen naar een opvangcentrum gebracht, waar ze de nodige medische zorg kreeg. 

Deze reddingsactie benadrukt nog maar eens de gevaren van menselijk afval voor de lokale fauna. Visdraad, die wordt achtergelaten in de natuur, kan ernstige gevolgen hebben voor dieren en veel lijden veroorzaken. We vragen vissers en wandelaars dan ook om verantwoordelijk om te gaan met hun afval en zich hier op een correcte manier van te ontdoen. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB