Redding van een voor dood achtergelaten das in de buurt van Dinant

20.03.2024
BLAIREAU DINANT

Onlangs kwam er een dringende oproep binnen van Creaves Namur: in de buurt van Dinant was een gewonde jonge das opgedoken langs de kant van de weg. Het ADT-team rukte meteen uit om het dier te gaan helpen. 

Eenmaal ter plaatse konden we vaststellen dat de jonge das zich in kritieke toestand bevond. Hij had ernstige verwondingen en was erg verzwakt. We schoten onmiddellijk in actie en brachten het dier naar een gespecialiseerde dierenkliniek, waar hij geholpen kon worden met de voor hem hoognodige behandeling. 

Ondanks zijn zorgwekkende gezondheidstoestand bleek de das over een grote portie levenslust te beschikken. Het dier overleefde de grote beproeving: zijn gezondheidstoestand is momenteel stabiel, er wordt goed voor hem gezorgd in een opvangcentrum. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB