Redding van een zwaan uit een parkeergarage

11.12.2023
zwan cygne adt rescue

Onlangs reageerde het Animal Disaster Team (ADT) op een dringende oproep om een zwaan te bevrijden, die was komen vast te zitten op een omheind parkeerterrein in Sclessin. De elegante vogel zat er al drie dagen vast zonder toegang tot voedsel en water. De snelle en doeltreffende reddingsactie van het ADT was hoognodig om dit dier in nood weer te bevrijden.

Stel je voor dat je drie dagen vastzit in een kleine ruimte zonder toegang tot voedsel of water. Dit was het wanhopige lot van de zwaan, die gelukkig kon rekenen op de tussenkomst van het ADT, dat voor haar van levensbelang was.

Het toegewijde ADT-team kwam snel in actie om de opgesloten zwaan te redden. Er werd professioneel en voorzichtig te werk gegaan om ervoor te zorgen dat het dier niet nog meer stress zou ervaren. Het doel van deze missie was het enige wat onze vrijwilligers voor ogen hadden: de majestueuze vogel terug vrij te zetten.

Het ADT-team reed erg langzaam naar een nabijgelegen vijver een paar honderd meter verder, waar de vogel werd vrijgelaten en waar waar zijn soortgenoot op hem wachtte. De ontroerende hereniging van deze twee metgezellen toont aan dat een tussenkomst van de mens soms nodig is om het welzijn van de dieren te kunnen waarborgen.

Deze reddingsactie is niet enkel het verhaal van een zwaan, die haar vrijheid terugvond, maar ook dat van de positieve impact, die we als mens kunnen hebben op het leven van dieren. De professionele en gecoördineerde acties van het ADT hebben twee gevederde vrienden herenigd en de vrijheid van een levend wezen hersteld. 

Dit soort reddingsacties met een positieve uitkomst kunnen als inspiratiebron dienen voor ons allemaal. We hebben allemaal een gedeelde verantwoordelijkheid ten opzicht van alle levende wezens, waarmee we de aarde delen.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB