Reddingsoperatie voor gans aan de oevers van de Thure

14.05.2024
oie

Onlangs rukte ADT - Animal Disaster Team - uit om een gans uit te nood te redden aan de oevers van de rivier de Thure. Een plaatselijk opvangcentrum vroeg om onze interventie omdat de gans verzwakt was en niet meer kon vliegen, en dus in een kritieke toestand verkeerde. Het dier bevond zich op een plek waar de toegang tot de rivier erg moeilijk was, wat een extra uitdaging vormde voor het reddingsteam. 

Eens ter plaatse besefte het ADT-team al snel dat het een moeilijke taak zou worden. De gans werd opgeschrikt door de aanwezige reddingswerkers en haastte zich terug in het water, waar ze werd meegesleurd door de stroming. Er moest dus bliksemsnel een plan B worden uitgedacht. Dankzij een efficiënte samenwerking kon het dier verder stroomafwaarts worden onderschept. 

Het uitgeputte dier, dat gewond was aan de vleugels, werd na de eerste zorgen overgebracht naar een gespecialiseerd opvangcentrum, waar het in alle rust kan herstellen van zijn verwondingen. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB