Slangen en vogelspin achtergebleven na plots overlijden

31.07.2024
nac

Onlangs werd het team van ADT (Animal Disaster Team) met spoed opgeroepen na het plotse overlijden van een persoon die exotische dieren in huis had. Ter plaatse ontdekten we vier slangen en een vogelspin, die allen zo snel mogelijk verzorgd moesten worden. 

Zodra we de oproep ontvingen, ging ons team snel ter plaatse om de veiligheid van zowel de dieren als de aanwezige personen te waarborgen. Het is belangrijk om te benadrukken dat het omgaan met dergelijke dieren speciale vaardigheden vereist, zodat zowel de dieren als hun omgeving met het nodige respect kunnen worden benaderd.

Dankzij een snelle en professionele interventie konden we de slangen en de vogelspin veiligstellen zonder incidenten. Elk dier had specifieke behoeften en gedragspatronen, daarom hebben we ze alle vier met de grootst mogelijke zorg behandeld. Na hun redding werden ze overgebracht naar een gespecialiseerd centrum, dat perfect is uitgerust om hen de juiste zorg en leefomstandigheden te bieden.

We willen onze oprechte dank uitspreken aan iedereen die bij deze operatie betrokken was. Hun steun en toewijding waren cruciaal om het welzijn van deze exotische dieren te verzekeren ondanks de moeilijke omstandigheden.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB