Spannende reddingsoperatie om duiven uit kerktoren te redden

04.01.2024
pigeon duiven

Het team van Secours Animalier waagde zich aan een risicovolle reddingsoperatie. Een honderdtal duiven werd met opzet opgesloten in de 20 meter hoge bouwvallige kerktoren van Moustier en waren dan ook ten dode opgeschreven. 

In een poging om de gevangen dieren te bevrijden klommen gespecialiseerde teams uitgerust met op de omstandigheden voorziene reddingsapparatuur in het onstabiele geraamte van de kerk. Daar probeerden ze urenlang zoveel mogelijk duiven te redden, die er tijdens bouwwerken opzettelijk van hun vrijheid werden beroofd. 

Er moest helaas worden vastgesteld dat meer dan 60 duiven waren gestorven als gevolg van de gruwelijke leefomstandigheden. Na een intense en moeizame reddingsoperatie konden er alsnog 37 vogels worden gered. Zij werden door de toegewijde vrijwilligers van het ADT naar het opvangcentrum Bonheur de Vica gebracht. Hier werden ze opgevangen en krijgen ze nu een tweede kans. Deze eens ten dode opgeschreven duiven krijgen nu de kans om een nieuw leven op te bouwen in een stedelijke duiventil.

Deze reddingsactie toont aan dat dierenmishandeling alle vormen kan aannemen en vraagt om aandacht voor het welzijn van alle dieren, dus ook van duiven. 
 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB