ADT probeert vos metalen strop te redden

09.04.2024
renard vos Adt

Afgelopen weekend rukte ADT - Animal Disaster Team - uit om een vos uit een vreselijke situatie te redden. Deze redding onderstreept het vreselijke lijden van dieren, die in metalen stroppen gevangen komen te zitten. 

Eenmaal ter plaatse werd ons team geconfronteerd met een huiveringwekkend tafereel: een duidelijk verzwakte vos zat gevangen in een metalen strop. Dit soort vallen is extreem wreed en bovendien verboden in Wallonië.

Ondanks alle inspanningen om het dier te redden, overleed de vos nadat deze was overgebracht naar het CREAVES-centrum in Andenne. 

Deze trieste interventie toont nog maar eens het vreselijke lot van de dieren, die in zulke vallen vast te komen zitten. Ze lijden ondraaglijke pijn en sterven een gruwelijke, langzame dood in deze metalen stroppen. Bovendien zijn deze vallen niet selectief, dat wil zeggen dat eender welk dier erin terecht kan komen. 

Het Animal Disaster Team doet er alles aan om zo veel mogelijk dieren uit vallen te redden, maar is van mening dat er ook moet ingezet worden op bewustmaking van het algemene publiek. De vreselijke gevolgen van deze gruwelijke vallen moeten vaker aan het licht komen. 

L'équipe de l'ADT travaille sans relâche pour secourir les animaux piégés, mais il est tout aussi important de sensibiliser sur les conséquences dévastatrices de ces pratiques inhumaines.

Heb je een metalen strop opgemerkt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de lokale politie en het Agentschap Natuur en Bos. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB