Het ADT helpt bij de redding van meer dan 300 mishandelde dieren

04.01.2024
adt

Het Animal Disaster Team (ADT) bundelde tijdens haar meest recente reddingsoperatie haar krachten met enkele andere verenigingen voor de redding van meer dan 300 mishandelde dieren in Chastre. Honden, katten, ezels, pony's, kippen en vogels leefden er in vreselijke omstandigheden. De heldhaftige vrijwilligers van het ADT werkten meer dan 12 uur lang onvermoeibaar door om alle dieren te evacueren. Spijtig genoeg werden er ook dode dieren aangetroffen. 

Bij aankomst ter plaatse werden we geconfronteerd met een chaotisch tafereel als gevolg van de verregaande verwaarlozing van de dieren. De gruwelijke leefomstandigheden motiveerden ons echter om snel in actie te komen. Gezien de dringendheid van de situatie mobiliseerde het ADT alle beschikbare vrijwilligers en alle middelen, waarover we beschikken. 

De dieren werden geëvacueerd en naar verschillende opvangcentra gebracht, waar ze de nodige zorg kregen. Spijtig genoeg waren meerdere dieren bezweken aan de vreselijke verwaarlozing. Dit bewijst nog maar eens dat er in zulke situaties snel moet worden ingegrepen.

Deze grootschalige reddingsactie zou niet mogelijk zijn geweest zonder de nauwe en vlotte samenwerking met andere organisaties. Doordat de verschillende dierenbeschermingsorganisaties hun krachten konden bundelen, kon alles snel en efficiënt verlopen.

In het licht van deze reddingsactie willen we dan ook nogmaals benadrukken dat we allemaal een collectieve verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van dieren. Dieren worden nog te vaak verwaarloosd. Heb je weet van verwaarloosde dieren? Dan is het jouw rol om dit te melden en zo mee te zorgen voor de bescherming en het welzijn van de dieren. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB