Redding van drie verwaarloosde bokken in La Louvière

12.12.2023
Bok bouc rescue adt sauvetage redding

Het toegewijde team van het ADT (Animal Disaster Team) rukte uit om drie bokken te redden, die werden verwaarloosd door een alleenwonende zieke man in La Louvière.

De arme dieren hadden als gevolg van de slechte gezondheidstoestand van de man minstens een week zonder eten moeten stellen. Ze hadden zo veel honger, dat ze de tuin van de buren waren binnengedrongen. Deze hebben gelukkig meteen de competente diensten gewaarschuwd. 

Eenmaal ter plaatse aangekomen, kon ons team de erbarmelijke leefomstandigheden van de geiten vaststellen: ze leefden op een stuk grond, dat bezaaid lag met afval en schroot en moesten dringend uit de nood worden geholpen. Op ditzelfde terrein waren ook verwaarloosde kippen en eenden aanwezig. Net als de bokken werden ook zij opgevangen door de vereniging Le Bonheur de Vica. 

Dankzij ons kordaat optreden konden de bokken gered worden en leven ze nu in betere omstandigheden. Het ADT heeft er dus nog maar eens voor gezorgd dat verwaarloosde dieren de nodige hulp en verzorging hebben gekregen. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB