Redding van een tortelduif uit een kerktoren in Beloeil

22.04.2024
ADT

Onlangs werd het team van ADT - Animal Disaster Team - opgeroepen om een opvangcentrum te hulp te schieten bij de redding van een tortelduif, die was komen vast te zitten tussen een hek en de glas-in-loodramen van een kerk in Beloeil. De toestand van de vogel was kritiek en opdat het dier deze beproeving zou overleven was er een dringende interventie nodig. 

Wanneer ons team de oproep van het opvangcentrum ontving, werd er meteen actie ondernomen. De situatie was immers zeer ernstig: indien de duif niet snel zou worden gered, zou deze sterven. Het team van ADT ging voorzichtig te werk en slaagde erin om de vogel uit zijn val te bevrijden en zo de dood van het dier te voorkomen. 

Ondanks de nare situatie had de tortelduif dus geluk gehad. Op een gebroken poot na was de algemene toestand van het dier stabiel. De duif werd overgebracht naar het Creaves-centrum van Perwez, waar ze alle nodige zorg ontvangt en volledig kan herstellen tot ze klaar is om weer uit te vliegen. 

De tortelduif is dus in goede handen en zal snel weer kunnen terugkeren in het wild.  

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB