Redding van verzwakte reiger

14.05.2024
Image
heron

Het ADT-team ontving een dringende oproep van Creaves in Perwez met de vraag om mee te helpen bij de redding van een reiger in nood in de buurt van Marilles. 

Het was al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke opdracht zou worden, maar gelukkig beschikt ons team over gespecialiseerde apparatuur voor reddingsoperaties. Bij aankomst bleek de situatie echter complexer dan eerst gedacht. De verzwakte vogel had zich verstopt en was niet te vinden. Dankzij onze thermische drone konden we het gebied inspecteren en de vogel, die verstopt zat in het hoge gras, vinden. 

Nadat ons team de vogel had gevangen, kreeg deze de noodzakelijke eerste zorgen toegediend. Het dier was zodanig zwak, dat hij amper nog kon vliegen. Vervolgens brachten we hem zo snel mogelijk naar het Creaves opvangcentrum, waar de reiger nu in alle rust kan herstellen en tot rust kan komen alvorens hij weer zal worden vrijgelaten.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB