Reddingsoperaties: Ondersteuning aan asielen en opvangcentra

12.12.2023
kip poule chicken rescue team redding redden sauver sauvetage ADT

De onvermoeibare inzet van het Animal Disaster Team werd onlangs nog maar eens aangetoond bij een reddingsoperatie ter ondersteuning van meerdere dierenasielen en opvangcentra.

Het team redde in Malonne en Moeskroen honden, die het slachtoffer geworden waren van illegale broodfok en meerdere hanen, die in vreselijke omstandigheden werden achtergelaten. 

Redding van mishandelde honden:

Het Animal Disaster Team werd op de hoogte gebracht van het feit dat er in een illegale broodfokkerij in Malonne meerdere honden in onmenselijke omstandigheden zouden leven. Ze waren inderdaad opgesloten in een kennel en werden er slecht behandeld. De dieren leefden er in erg onhygiënische omstandigheden en kregen als voeding enkel hele konijnen. Deze schokkende ontdekking onderstreept nog maar eens hoe belangrijk het is om in dergelijke situaties snel te kunnen ingrijpen.

Het vreselijke lot van de achtergelaten hanen:

In Moeskroen werd een gruwelijke ontdekking gedaan: achtergelaten hanen hadden van een vuilnisbelt hun trieste toevluchtsoord gemaakt. De aan hun lot overgelaten vogels voerden een ware overlevingsstrijd tussen de bergen van giftig afval, waartussen ze ook op zoek moesten naar eten. De toestand, waarin deze dieren gevonden werden, onderstreept nog maar eens de verwoestende gevolgen van verlating en verwaarlozing. 

Verschillende opvangcentra, zoals Sans Collier en de SPA (Dierenbescherming) van Moeskroen en La Louvière maakten de redding van deze hanen mogelijk. Samen met het ADT hebben ze verzekerd dat de dieren verzorgd en veilig opgevangen konden worden. 

Opvangcentra zoals Sans Collier, Spa de Mouscron en Spa La Louvière speelden een essentiële rol in deze reddingsoperatie. In samenwerking met het Animal Disaster Team zorgden zij voor de veiligheid en het welzijn van de geredde dieren. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe we samen sterker staan om de levens van deze kwetsbare wezens te redden. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift

Als u een donatie per bankoverschrijving wenst te doen:

BE18 0019 5443 0465

GEBABEBB